Slovenija
43 ogledov

"Občina s prodajo oškodovana"

Pavel Rupar Andraž Sodja
Tržič. Za zemljišče, kjer stoji Lidl, bi občina lahko iztržila več, meni Rupar.

"Sumim, da je bila občina pri prodaji zemljišča, na katerem danes stoji Lidl, oškodovana," svetnik Pavel Rupar, nekdanji župan, pojasnjuje vprašanja, ki jih je na februarski seji naslovil na občinsko upravo. V kabinetu župana Boruta Sajovica prodajo ocenjujejo kot uspešno.

Iztržila premalo?

"Občina bi lahko za zemljišče iztržila več, če bi ga prodala po spremembi namembnosti, ne pa prej in posrednikoma, ki sta na koncu pobrala razliko," pravi Rupar in dodaja, da naj bi bilo po njegovih informacijah pred kupčijo med občino, posrednikoma in Lidlom več sestankov. Ker odgovorov od 2. februarja še ni prejel, se je za pomoč obrnil na informacijsko pooblaščenko.

"Najvišja možna cena"

Občinska uprava v odgovoru Žurnalu24 vztraja, da je glede na takratno povpraševanje dosegla najvišjo možno ceno. Spomni, da je zemljišče prodala junija leta 2008 na javni dražbi, in sicer Domplanu za 775 tisoč evrov oziroma za več, kot je znašala izklicna cena. "Danes najbrž ne bi dosegli niti približno tako velike kupnine," predvidevajo in dodajajo, da je kupec kril tudi davek, Lidl pa se dražbe sploh ni udeležil.

"Tudi Ruparjevo soglasje"

"Sprememba namembnosti se ni zgodila vmes, ampak se je zgolj podrobno opredelila, potem ko je investitor predstavil dejanski projekt, občinska uprava," še piše v odgovoru in opozarja, da so imeli za to soglasje mestnega sveta, med drugim Ruparja in njegove svetniške skupine.

Komentarjev 1
  • Filipka 10:23 20.marec 2012.

    Vse preveč dopuščamo, da tuji trgovci odpirajo trgovine po državi in na nek način uničujejo slovensko gospodarstvo. In kakšne izdelke prodajajo po teh trgovinah, sama tuja roba slabše kakovosti. Ne odtehta niti to da je ceneje. Morali bi bolj podpirati ...prikaži več slovenske izdelke in slovensko kvaliteto, domače trgovine, ne pa tuje kapitaliste. že zaradi tega dejstva bi morali tujci plačevati za zemljišče več kot pa drugi. Ne pa da se talajo kuverte in posamezniki služijo, naše gospodarstvo pa trpi! Preveč tujih trgovin imamo pri nas.