Občinarski sistem draži komunalo

Foto: Živa Zakšek
Foto: Živa Zakšek
Martin Grčar. Tako majhna država bi morala imeti enoten sistem zbiranja odpadkov.
Oglej si celoten članek

“Navadili smo se, da ločujemo odpadke, bomo pa še biološke,” je izpostavila Karmela Ozimek iz Žužemberka. Ob tem je opozorila na premajhne zabojnike, ki bodo po njenem mnenju v enem dnevu polni. “Potrebovali bi jih več ali pa večje, kot so za embalažo, steklo in papir,” je dodala.

Do petka so morala komunalna podjetja po vsej Sloveniji zagotoviti ločeno zbiranje bioloških odpadkov. V Občini Žužemberk so zato v četrtek postavili 23 novih zabojnikov, še 11 pa jih bodo do konca julija razporedili po potrebi, je pojasnil Martin Grčar z občine.

Po njegovi oceni pri zbiranju bioloških odpadkov v lokalnih skupnostih vlada popolna zmeda, za katero je krivo okoljsko ministrstvo. “Za tako majhno državo bi morali uvesti enoten sistem,” je dejal. Zdaj ima vsaka občina svoj sistem, kar zadevo po njegovem mnenju dodatno podraži. Nadzor nad pravilnim odlaganjem bodo uvedli šele po prehodnem obdobju in bo v začetku namenjen predvsem ozaveščanju občanov in ne kaznovanju.

Okoljski inšpektorji bodo nad komunalami izvajali nadzor, kdaj, pa ne bodo napovedali. Globe za komunale so do deset tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.