Občini manjka hotel

Foto: Žurnal24 Šenčur je poznan po Prazniku krompirja, ki ga maja prireja TD Šenčur. (Foto: Pol
Šenčur. Trajne turistične ponudbe ni, glavna vaba so prireditve.
Oglej si celoten članek

“V strategiji razvoja občine je tudi razvoj turizma, vendar v dolgoročnem načrtu. Je pa turizem vsekakor ena izmed panog, ki ji je treba posvetiti več pozornosti,” je prepričan župan Miro Kozelj.

Glavna pomanjkljivost občine je, da nima prenočitvenega objekta – ta bi bil potreben že zaradi bližine letališča. “Težko je najti koga z denarjem in ga prepričati, naj vloži denar v tako veliko investicijo,” pojasni.

Društva želijo infotočko
Potrebna bi bila tudi informacijska točka, kjer bi obiskovalci izvedeli več o šenčurskih znamenitostih. “Nujno potrebujemo infotočko, ki bi povezala vsa društva v občini. Dobrodošla bi bila za vsa društva, ne le za turistično,” pravi Marinka Mohar, predsednica Turističnega društva (TD) Šenčur. Občina se z lokalnim obrtnikom že pogovarja o odprtju turističnoinformativnega centra.

Obiskovalci so prehodni
TD Šenčur se zaradi prehodnega značaja obiskovalcev osredotoča na prireditve, kulinarično ponudbo in pohodništvo, TD Trboje pa bi lahko bolje izkoristilo Trbojsko jezero – uredili bi lahko tudi kamp, trenutno pa načrtujejo ureditev sprehajalnih poti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.