Slovenija
5 ogledov

Občini manjka hotel

Šenčur je poznan po Prazniku krompirja, ki ga maja prireja TD Šenčur. (Foto: Pol Žurnal24 main
Šenčur. Trajne turistične ponudbe ni, glavna vaba so prireditve.

“V strategiji razvoja občine je tudi razvoj turizma, vendar v dolgoročnem načrtu. Je pa turizem vsekakor ena izmed panog, ki ji je treba posvetiti več pozornosti,” je prepričan župan Miro Kozelj.

Glavna pomanjkljivost občine je, da nima prenočitvenega objekta – ta bi bil potreben že zaradi bližine letališča. “Težko je najti koga z denarjem in ga prepričati, naj vloži denar v tako veliko investicijo,” pojasni.

Društva želijo infotočko
Potrebna bi bila tudi informacijska točka, kjer bi obiskovalci izvedeli več o šenčurskih znamenitostih. “Nujno potrebujemo infotočko, ki bi povezala vsa društva v občini. Dobrodošla bi bila za vsa društva, ne le za turistično,” pravi Marinka Mohar, predsednica Turističnega društva (TD) Šenčur. Občina se z lokalnim obrtnikom že pogovarja o odprtju turističnoinformativnega centra.

Obiskovalci so prehodni
TD Šenčur se zaradi prehodnega značaja obiskovalcev osredotoča na prireditve, kulinarično ponudbo in pohodništvo, TD Trboje pa bi lahko bolje izkoristilo Trbojsko jezero – uredili bi lahko tudi kamp, trenutno pa načrtujejo ureditev sprehajalnih poti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.