Obeta se nova sprememba pri testiranju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Minister Poklukar je napovedal, da se z 28. februarjem ukinja obvezno testiranje za zaposlene.
Oglej si celoten članek

Ukinitev obveznega testiranja za zaposlene je prvi korak k ukinitvi brezplačnega hitrega testiranja. "Če bodo številke strmo padale, je to lahko že kmalu," je povedal minister za zdravje Janez Poklukar. Kdaj točno se bo to zgodilo, je nemogoče napovedati. Veliko bo odvisno tudi od tega, kaj bo predlagano spreminjanje ukrepov prineslo. Ključno je, da je spreminjanje ukrepov postopno in preudarno. 

Vodja svetovalne skupine dr. Mateja Logar je dodala, da bomo z umirjanjem števila okužb in pritiska na testiranja "prešli na to, da bo za potrditev diagnoze potreben izvid PCR. Točen datum je nehvaležno napovedovati. Vsekakor pa stremimo k temu, da se bo testiranje izvajalo samo pri simptomatskih osebah," je pojasnila. 

Sprememba bo po besedah dr. Logar sovpadala s postopno ukinitvijo pogoja PCT v širšem pomenu. Pogoj PCT bo morda ostal samo za določene dejavnosti, kot sta zdravstvo in socialno varstvo, ter aktivnosti, kjer je prisotno večje število ljudi. Dr. Logar je poudarila, da v tej fazi epidemije iskanje asimptomatskih okužb nima več pomena.

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 00:52 17. Februar 2022.

    Obeznega testiranja ni v nobenem zakonu in se ne delati še večjih bedakov iz ljudi. Obstajata pa 16. in 18. …

  • 07:15 16. Februar 2022.

    Kaj pa otroci v šolah? Junija mogoče? Bedaki!!!

  • 02:56 16. Februar 2022.

    Naj mi katera od provladnih ovc pove en sam razlog, zaradi katerega ni moč takoj ukiniti vseh ukrepov vključno s …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.