Pretresljive fotografije: Umrl je, ko je želel pomagati

Foto: PGD Postojna Nesreča na primorki Foto: PGD Postojna Nesreča na primorki Foto: PGD Postojna Nesreča na primorki Foto: PGD Postojna Nesreča na primorki
Umrl je voznik avtomobila, ki je šel pomagat poškodovanim.
Oglej si celoten članek

Poročali smo že o tem, da se je zgodaj zjutraj na primorski avtocesti pred počivališčem Studenec v smeri Ljubljane zgodila huda nesreča, v kateri je umrla ena oseba. 

Gasilci, ki so pomagali pri reševanju, so objavili fotografije s prizorišča nesreče. "Nekaj minut po 6. uri smo odhiteli na avtocestni odsek med Postojno in Razdrtim," so zapisali pri PGD Postojna. "Zaradi posledic prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena dve tovorni vozili, osebno in kombinirano vozilo, smo kraj protipožarno in prometno zavarovali, razsvetljevali mesto dogodka, odklopili akumulatorje na udeleženih vozilih, s tehničnim posegom rešili ujete osebe iz objema pločevine, nudili pomoč ekipama NMP ZD Postojna pri iznosu, oskrbi in prenosu poškodovanih oseb ter pomagali ostalim službam pri odpravljanju posledic nesreče."

Foto: PGD Postojna Nesreča na primorki

Nesreča se je zgodila, ko je voznik slovenskega tovornega vozila pred počivališčem ugotovil, da ima težave z motorjem vozila, zato je zapeljal proti odstavnem pasu v desno. Ko je bil že na pol na odstavnemu pasu, je po desnem voznem pasu pripeljal voznik tovornega vozila, slovenskih registrskih številk in z desnim delom vozila trčil v zadnji levi del vozila pred seboj. 

Foto: PGD Postojna Nesreča na primorki

Za tem je po desnem voznem pasu pripeljal voznik osebnega avtomobila, doma iz Celja, in trčil v zadnji del drugega priklopnega vozila. Po trčenju je šel voznik osebnega vozila na desno stran avtomobila pomagat sopotnicam, ki so bile lažje poškodovane. V vozilu so bile tri sopotnice. V tem je po desnem voznem pasu pripeljal voznik manjšega vozila za prevoz oseb, ki zaradi neprilagojene hitrosti ni mogel pravočasno ustaviti, prav tako ni mogel zapeljati v levo, saj je po prehitevalnem pasu potekal promet. Odločil se je, da bo zavil desno na odstavni pas, kjer pa je trčil v voznika osebnega avtomobila, ki je izven vozila pomagal sopotnicam. Za tem trčenjem je vozil naprej po odstavnem pasu in trčil v zadnji del prikolice prvega tovornega vozila, ki je imelo okvaro. 

Foto: PGD Postojna Nesreča na primorki

Voznik osebnega avtomobila iz Celja, ki je bil v času nesreče izven vozila, je na kraju umrl. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.