Slovenija
7735 ogledov

Pretresljive fotografije: Umrl je, ko je želel pomagati

Nesreča na primorki
1/4
PGD Postojna
Umrl je voznik avtomobila, ki je šel pomagat poškodovanim.

Poročali smo že o tem, da se je zgodaj zjutraj na primorski avtocesti pred počivališčem Studenec v smeri Ljubljane zgodila huda nesreča, v kateri je umrla ena oseba. 

Gasilci, ki so pomagali pri reševanju, so objavili fotografije s prizorišča nesreče. "Nekaj minut po 6. uri smo odhiteli na avtocestni odsek med Postojno in Razdrtim," so zapisali pri PGD Postojna. "Zaradi posledic prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena dve tovorni vozili, osebno in kombinirano vozilo, smo kraj protipožarno in prometno zavarovali, razsvetljevali mesto dogodka, odklopili akumulatorje na udeleženih vozilih, s tehničnim posegom rešili ujete osebe iz objema pločevine, nudili pomoč ekipama NMP ZD Postojna pri iznosu, oskrbi in prenosu poškodovanih oseb ter pomagali ostalim službam pri odpravljanju posledic nesreče."

Nesreča na primorki | Avtor: PGD Postojna PGD Postojna

Nesreča se je zgodila, ko je voznik slovenskega tovornega vozila pred počivališčem ugotovil, da ima težave z motorjem vozila, zato je zapeljal proti odstavnem pasu v desno. Ko je bil že na pol na odstavnemu pasu, je po desnem voznem pasu pripeljal voznik tovornega vozila, slovenskih registrskih številk in z desnim delom vozila trčil v zadnji levi del vozila pred seboj. 

Nesreča na primorki | Avtor: PGD Postojna PGD Postojna

Za tem je po desnem voznem pasu pripeljal voznik osebnega avtomobila, doma iz Celja, in trčil v zadnji del drugega priklopnega vozila. Po trčenju je šel voznik osebnega vozila na desno stran avtomobila pomagat sopotnicam, ki so bile lažje poškodovane. V vozilu so bile tri sopotnice. V tem je po desnem voznem pasu pripeljal voznik manjšega vozila za prevoz oseb, ki zaradi neprilagojene hitrosti ni mogel pravočasno ustaviti, prav tako ni mogel zapeljati v levo, saj je po prehitevalnem pasu potekal promet. Odločil se je, da bo zavil desno na odstavni pas, kjer pa je trčil v voznika osebnega avtomobila, ki je izven vozila pomagal sopotnicam. Za tem trčenjem je vozil naprej po odstavnem pasu in trčil v zadnji del prikolice prvega tovornega vozila, ki je imelo okvaro. 

Nesreča na primorki | Avtor: PGD Postojna PGD Postojna


Voznik osebnega avtomobila iz Celja, ki je bil v času nesreče izven vozila, je na kraju umrl. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.