Oblak: Za "politično zaščito" 6.000 evrov na mesec

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Lastnik številnih radijskih postaj Leo Oblak trdi, da je v preteklosti zato, da politika ne bi ukinila njegovih radijskih postaj, plačeval po 6.000 evrov na mesec.
Oglej si celoten članek

"Dali so mi vedeti, da imajo zveze povsod in da se bo, če jih bom prijavil, samo še poslabšalo," je za Pop TV povedal Leo Oblak. Trdi, da se je to dogajalo v prejšnjem mandatu med sprejemanjem medijske zakonodaje.

"K meni so prišli ljudje, ki so rekli, da osebno poznajo prave ljudi v ministrskih kabinetih," pravi Oblak. V primeru, da ne bi plačal, so mu zagrozili, da bo zakon pisan v njegovo škodo. Oblak sicer pravi, da ne more dokazati, da je plačeval za vplivanje na politiko, saj iz pogodbe ni jasno, kaj je plačeval. Zato zadeve tudi ni prijavil, pravi.

Oblakovo razkritje prihaja po kolumni Rada Pezdirja, v kateri obsoja poskuse, da bi prek njega vplivali na odločitve finančnega ministra Janeza Šušteršiča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:56 10. Marec 2012.

    Dovolj je, da ste le 1x za dodeljene lokalne frekvence podmazali (za svoj bliksovit nacionalni razcvet 2006-2008), pa ostanete večno …

  • 07:57 10. Marec 2012.

    zadeva je jasna ...policija resno ogroža z svojim delom demokracijo in posledično naša življenja!

  • 07:44 10. Marec 2012.

    Tole je (bilo) pa poceni! Sicer je iz novic in drugih vsebin razbrati, da je še komu kaj dolžen - …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.