"Obljubim, da bom vrnil pet tisoč evrov"

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Neznanec v Škofji Loki prosil za pet tisoč evrov, ki da jih bo gotovo vrnil, ko bo rešena dediščina.
Oglej si celoten članek

Prošnje, ki jih običajno zasledimo v elektronskih pismih, so včeraj v Škofji Loki dobile verzijo v živo. Policija je bila namreč obveščena, da je neznanec v Škofji Loki prosil občanko za pet tisoč evrov gotovine in ji zagotavljal, da bo denar  vrnil, ko bo razdeljena dediščina, do katere je
upravičen zaradi smrti sorodnika.

Denarja mu ni posodila, policisti pa so ugotovili, da je bil temnopolt neznanec oblečen  v  rumena  oblačila. Govoril je angleško, pri sebi pa je imel starejši kovček.

Ko je dobrota sirota

Na PU Kranj opozarjajo, da je namen takih prošenj največkrat goljufija oziroma kraja.

"Lahko pa storilci v takšnih primerih dobroto ljudi izkoristijo tudi za izvrševanje drugih
kaznivih  dejanj, na primer za tatvine, ko jih ljudje povabijo v svoje stanovanje, da bi se z njim pogovarjali o težavah in  prošnji za pomoči oziroma sodelovanje. Storilci tudi takrat lahko izkoristijo nepozornost oškodovancev in izvršijo  tatvino. Zato naj se ljudje zavedajo, da dobro
dejanje ni vedno poplačano s hvaležnostjo, in tudi zato naj takšnim prošnjam ne ugodijo, ljudi, ki jih ne poznajo, pa naj ne spuščajo v stanovanja," so še zapisali na PU Kranj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:53 3. Julij 2013.

    Obvezno je potrebno uvesti davek na neumnost. Presežek v proračunu zagotovljen!

  • 12:07 3. Julij 2013.

    Pred tisoči let smo se pobrali iz Afrike ravno zato, da se rešimo teh lenuhov. Zdaj pa plazijo za nami …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.