Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

"Obljubim, da bom vrnil pet tisoč evrov"

slovenija 11.01.11 denar, placevanje z gotovino, euro, denarnica, foto: nik rova Nik Rovan
Neznanec v Škofji Loki prosil za pet tisoč evrov, ki da jih bo gotovo vrnil, ko bo rešena dediščina.

Prošnje, ki jih običajno zasledimo v elektronskih pismih, so včeraj v Škofji Loki dobile verzijo v živo. Policija je bila namreč obveščena, da je neznanec v Škofji Loki prosil občanko za pet tisoč evrov gotovine in ji zagotavljal, da bo denar  vrnil, ko bo razdeljena dediščina, do katere je
upravičen zaradi smrti sorodnika.

Denarja mu ni posodila, policisti pa so ugotovili, da je bil temnopolt neznanec oblečen  v  rumena  oblačila. Govoril je angleško, pri sebi pa je imel starejši kovček.

Ko je dobrota sirota

Na PU Kranj opozarjajo, da je namen takih prošenj največkrat goljufija oziroma kraja.

"Lahko pa storilci v takšnih primerih dobroto ljudi izkoristijo tudi za izvrševanje drugih
kaznivih  dejanj, na primer za tatvine, ko jih ljudje povabijo v svoje stanovanje, da bi se z njim pogovarjali o težavah in  prošnji za pomoči oziroma sodelovanje. Storilci tudi takrat lahko izkoristijo nepozornost oškodovancev in izvršijo  tatvino. Zato naj se ljudje zavedajo, da dobro
dejanje ni vedno poplačano s hvaležnostjo, in tudi zato naj takšnim prošnjam ne ugodijo, ljudi, ki jih ne poznajo, pa naj ne spuščajo v stanovanja," so še zapisali na PU Kranj.

Komentarjev 2
  • tralala 13:53 03.julij 2013.

    Obvezno je potrebno uvesti davek na neumnost. Presežek v proračunu zagotovljen!

  • puys 12:07 03.julij 2013.

    Pred tisoči let smo se pobrali iz Afrike ravno zato, da se rešimo teh lenuhov. Zdaj pa plazijo za nami in še tu zgago delajo in živijo na naš račun. Plevel.