Obljubljena dežela

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Nekdanji zaveznik je Janšo porazil na vseh frontah. A vojna še ni končana.
Oglej si celoten članek

Medtem ko predsednik države javno tolaži Slovence, da smo še vedno enakopravna družba, lahko nekdo s tremi premeti postane sam svoj delodajalec in lastnik imperija. Vseskozi je bilo jasno, da za poštnim nabiralnikom, ki je obvladoval Pivovarno Laško, Delo, Mercator in druge satelite, stoji Boško Šrot. Le zaradi zakonodaje, ki ne določa roka za vpis v sodni register, se je med najbogatejše Slovence uvrstila neka Danijela Rakovič brez brkov in brade.

Šrot je mojstrsko izpeljal konsolidacijo lastništva, kar je bila še pred enim letom edina prepreka, da mu država ni prodala še denimo Petrola. Kot politični zaveznik Janeza Janše je dobil skorajda vse, kar si je želel. Kot njegov nasprotnik in prvi tajkun v državi pa je postal samo še močnejši. Neodvisen. V času spora je pomagal celo Bojanu Petanu, ki je bil brez dvoma na vrhu črne liste Janeza Janše.

Zakonodaja.
Seveda sta si Šrot in Petan zgradila zametek imperija že v času druge politike. Naša zakonodaja in tudi naivnost trga pač nagrajujeta tiste, ki si upajo in znajo poiskati luknje v sistemu. Ne le, da agencija za trg vrednostnih papirjev in druge institucije niso opravile svojega dela, zakonodajalec je dopuščal zmedo na trgu, ker je anarhija ustrezala zaveznikom te ali druge politike. Zato je nekdanji zaveznik Janšo tudi premagal na vseh frontah, ki so se odprle v zadnjih mesecih. Pričakuje lahko le še to, da ga bo policija strpala v marico in razkazovala trumi novinarjev kot dokaz, da je vojna proti tajkunom neka virtualna realnost in Slovenija obljubljena dežela samo za poštene ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.