Slovenija > Komentarji in kolumne
26 ogledov

Obljubljena dežela

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Nekdanji zaveznik je Janšo porazil na vseh frontah. A vojna še ni končana.

Medtem ko predsednik države javno tolaži Slovence, da smo še vedno enakopravna družba, lahko nekdo s tremi premeti postane sam svoj delodajalec in lastnik imperija. Vseskozi je bilo jasno, da za poštnim nabiralnikom, ki je obvladoval Pivovarno Laško, Delo, Mercator in druge satelite, stoji Boško Šrot. Le zaradi zakonodaje, ki ne določa roka za vpis v sodni register, se je med najbogatejše Slovence uvrstila neka Danijela Rakovič brez brkov in brade.

Šrot je mojstrsko izpeljal konsolidacijo lastništva, kar je bila še pred enim letom edina prepreka, da mu država ni prodala še denimo Petrola. Kot politični zaveznik Janeza Janše je dobil skorajda vse, kar si je želel. Kot njegov nasprotnik in prvi tajkun v državi pa je postal samo še močnejši. Neodvisen. V času spora je pomagal celo Bojanu Petanu, ki je bil brez dvoma na vrhu črne liste Janeza Janše.

Zakonodaja.
Seveda sta si Šrot in Petan zgradila zametek imperija že v času druge politike. Naša zakonodaja in tudi naivnost trga pač nagrajujeta tiste, ki si upajo in znajo poiskati luknje v sistemu. Ne le, da agencija za trg vrednostnih papirjev in druge institucije niso opravile svojega dela, zakonodajalec je dopuščal zmedo na trgu, ker je anarhija ustrezala zaveznikom te ali druge politike. Zato je nekdanji zaveznik Janšo tudi premagal na vseh frontah, ki so se odprle v zadnjih mesecih. Pričakuje lahko le še to, da ga bo policija strpala v marico in razkazovala trumi novinarjev kot dokaz, da je vojna proti tajkunom neka virtualna realnost in Slovenija obljubljena dežela samo za poštene ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.