Obljubljena dežela kamel

Foto: Žurnal24 Od bolj znanih slovenskih direktorjev sta se srečanja z gospodarskim ministrom L
Libijci. Ogledujejo si naše banke, gradili bi nepremičnine, mika jih kristal.
Oglej si celoten članek

Libijska delegacija je iz Slovenije odšla z dogovorom o tem, da bosta državi odprli veleposlaništvi in v kratkem menda celo vzpostavili direktno letalsko, morda tudi morsko povezavo.

K Turkom po izkušnje
Med obiskom je bilo večkrat slišati, da bo libijska država v prihodnjih treh letih v infrastrukturne projekte vložila 200 milijonov dolarjev in da se tu “za Slovenijo odpirajo velike priložnosti”.

Zidar in Črnigoj v Libiji

Pogodbe. Prvi mož SCT Ivan Zidar, ki se je na GZS udeležil srečanja z libijskim gospodarskim ministrom, je zatrdil, da je pogodbo v Libiji podpisal 18. marca.

“Zdaj čakam avans, ko pride, bomo stoodstotni.” Dušan Črnigoj, Primorje, pa je razkril le, da so bili najcenejši na dveh tenderjih v Libiji, a ker pogodbe še niso podpisane, o vrednostih ne more govoriti.

Predstavnik Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) za Libijo, ki je včeraj opravil kar nekaj pogovorov s slovenskimi podjetji, pa je povedal, da jih večina “za zdaj le tipa in so še zelo nepripravljena”.

V pogovorih med podjetniki pa je bilo slišati, da se je o libijskem gospodarstvu najbolje pozanimati pri kakem turškem podjetju, ki tam posluje že kakšna tri leta, saj je trg še zelo nepredvidljiv.

Zdravstveni turizem
Premier je povedal, da Libijce zanimajo vstop v naš bančni sistem, sektor turizma in železniška infrastruktura z Luko Koper. Dišijo jim tudi gradnja in prodaja nepremičnin ter zdravstveni turizem.

“Posebno željo pa imajo investirati v kristal,” je razkril Pahor. Davor Šenija, prvi mož Steklarne Rogaška, je potrdil, da ga je pred tedni obiskal libijski zunanji minister.

“Pogovarjali smo se, da bi s kristalom opremljali več hotelov, ki jih gradijo v Libiji,” je povedal Šenija. Ali so govorili tudi o prodaji podjetja? “O tem ne vem nič, to je stvar lastnikov,” je odgovoril.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.