Obolevajo predvsem šolarji

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Število gripoznih obolenj se je v zadnjem tednu povečalo.
Oglej si celoten članek

"V zadnjih 14 dnevih je bolj pogost virus influence B. Influenca B se običajno pojavi ob koncu sezone gripe, bolj zbolevajo šolarji, lažje se širi med šolskimi koletivi," razlaga Maja Sočan iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Potek influence B po njenih besedah naj ne bi bil nič težji kot pri drugih virusih influente, ki trenutno še krožijo.

"Sezona akutnih okužbe dihal še vedno traja, gripa je še naokrog, njena intenziteta pa se zmanjšuje," dodaja Sočanova. Po najnovejših podatkih NIJZ je število primerov gripoznih obolenj nekaj večj kot teden prej,  še vedno pa je v primerjavi s prejšnjimi sezonami incidenčna stopnja gripi podobne bolezni nizka.

"V moji ordinaciji se pojavljajo posamični primeri gripe med otroci. V marcu in jih je pomembno manj kot januarja in manj, kot zadnji dve leti," pravi pediatrinja Ajda Cimperman. "Pri otrocih ne opažam zapletov. Največ obolevajo otroci, ki obiskujejo vrtec," dodaja Cimpermanova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.