Obrtniki in Zalar dosegli dogovor

Foto: Žurnal24 Štefan Pavlinjek (Foto: Saša Despot)
Predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije so s pravosodnim ministrom Alešem Zalarjem dosegli dogovor, ki prinaša upanje upnikom v prisilni poravnavi in izvršilnih postopkih.
Oglej si celoten članek

Strani sta dosegli dogovor o rešitvah v novelah zakona o izvršbi in zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju, ki bo upnikom v prisilni poravnavi in izvršilnih postopkih zagotavljal večje možnosti za poplačilo njihovih terjatev.

Ministrstvo za pravosodje bo v skladu z dogovorom predlagalo sprejem obeh predpisov po nujnem zakonodajnem postopku. Če bosta zakona na vladi v četrtek sprejeta, ju bodo nato obravnavali poslanci v državnem zboru.

Kljub temu se priprave na izvedbo državljanske nepokorščine nadaljujejo, vse dokler predlagane rešitve ne bodo sprejete v državnem zboru in objavljene v Uradnem listu RS, pravijo na obrtno-podjetniški zbornici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.