Slovenija
15 ogledov

Obrtniki in Zalar dosegli dogovor

Štefan Pavlinjek (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije so s pravosodnim ministrom Alešem Zalarjem dosegli dogovor, ki prinaša upanje upnikom v prisilni poravnavi in izvršilnih postopkih.

Strani sta dosegli dogovor o rešitvah v novelah zakona o izvršbi in zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju, ki bo upnikom v prisilni poravnavi in izvršilnih postopkih zagotavljal večje možnosti za poplačilo njihovih terjatev.

Ministrstvo za pravosodje bo v skladu z dogovorom predlagalo sprejem obeh predpisov po nujnem zakonodajnem postopku. Če bosta zakona na vladi v četrtek sprejeta, ju bodo nato obravnavali poslanci v državnem zboru.

Kljub temu se priprave na izvedbo državljanske nepokorščine nadaljujejo, vse dokler predlagane rešitve ne bodo sprejete v državnem zboru in objavljene v Uradnem listu RS, pravijo na obrtno-podjetniški zbornici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.