Obrtniki s fotoaparati

Foto: Žurnal24 Poslanec SD Dejan Levanič (na sliki levo) pravi, da bo OZS s pooblastilom dobila
Poslanci. Obrtna zbornica bo z novim pooblastilom pomagala inšpektorjem v boju z delom na črno.
Oglej si celoten članek

Nadzor. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) naj sodeluje z inšpektorji ter davčno in carinsko upravo pri odkrivanju dela in zaposlovanja na črno ter pri obveščanju o kršitvah. Tako je na drugi obravnavi zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno sklenil parlamentarni odbor za delo.

“Obrtniki se najbolj pritožujejo nad delom na črno. Zdaj jim dajemo možnost, da povedo, kje se to dogaja in kdo to izvaja. Želeli bi, da del odgovornosti prevzame OZS, saj če opozarja na te probleme, je navsezadnje prav, da kdaj tudi s prstom na koga pokaže,” pojasnjuje Dejan Levanič, poslanec SD, kjer so dodatno pooblastilo za OZS tudi predlagali. Dodaja, da bodo lahko obrtniki kršitelje fotografirali, evidentirali in prijavili inšpektorjem.

Zbornica nad novim pooblastilom sprva ni bila navdušena, saj je v dopolnilu najprej pisalo, da naj bi opravljala nadzor. “Če delamo to, kar smo že zdaj, to ni noben problem. Nasprotujemo pa temu, da bi bili inšpekcijski organ,” pravi Pavel Sedovnik z OZS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.