Slovenija
23 ogledov

Obrtniki s fotoaparati

Poslanec SD Dejan Levanič (na sliki levo) pravi, da bo OZS s pooblastilom dobila Žurnal24 main
Poslanci. Obrtna zbornica bo z novim pooblastilom pomagala inšpektorjem v boju z delom na črno.

Nadzor. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) naj sodeluje z inšpektorji ter davčno in carinsko upravo pri odkrivanju dela in zaposlovanja na črno ter pri obveščanju o kršitvah. Tako je na drugi obravnavi zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno sklenil parlamentarni odbor za delo.

“Obrtniki se najbolj pritožujejo nad delom na črno. Zdaj jim dajemo možnost, da povedo, kje se to dogaja in kdo to izvaja. Želeli bi, da del odgovornosti prevzame OZS, saj če opozarja na te probleme, je navsezadnje prav, da kdaj tudi s prstom na koga pokaže,” pojasnjuje Dejan Levanič, poslanec SD, kjer so dodatno pooblastilo za OZS tudi predlagali. Dodaja, da bodo lahko obrtniki kršitelje fotografirali, evidentirali in prijavili inšpektorjem.

Zbornica nad novim pooblastilom sprva ni bila navdušena, saj je v dopolnilu najprej pisalo, da naj bi opravljala nadzor. “Če delamo to, kar smo že zdaj, to ni noben problem. Nasprotujemo pa temu, da bi bili inšpekcijski organ,” pravi Pavel Sedovnik z OZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.