Obsežna obnovitvena dela še na štajerski avtocesti

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Dars je začel z obsežno obnovo 11 kilometrov dotrajanega cestišča na štajerski avtocesti med Arjo vasjo (Žalec) in Šempetrom. Dela v vrednosti slabih deset milijon evrov bodo trajala do konca novembra.
Oglej si celoten članek

"Gre za odsek, ki je bil zgrajen leta 1997 in v 19 letih ni bil deležen večjih obnovitvenih del," so sporočili z Darsa, kjer so že zaprli dva odstavna pasa na obeh polovicah 11,6 kilometrskega odseka avtoceste Arja vas (Žalec) - Šempeter. 

Prvi teden, predvidoma do 25. julija, bosta zaprta zgolj odstavna pasova v obe smeri. Sledi rekonstrukcija vozišča, ki bo trajala štiri mesece, pojasnjujejo na družbi za avtoceste in dodajajo, da v tem času ne pričakujejo večjih zastojev: 

"Promet bo med obnovitvenimi deli sicer vseskozi urejen tako, da bo vedno potekal po dveh (zoženih) pasovih v vsako smer vožnje," so zapisali. 

Do 25. julija omejitev 80 km/h

To je prva rekonstrukcija, kjer Dars uvaja nov pristop pri obnavljanju dotrajanih vozišč. V prvi fazi, do predvidoma 25. julija, ko bosta zaprta zgolj odstavna pasova, bo hitrost vožnje omejena na osemdeset kilometrov na uro.

Do 23. avgusta 60 km/h

V tej drugi fazi bo promet še vedno potekal po obeh polovicah avtoceste, saj bosta zaprta zgolj prehitevalna pasova. Izvajalec bo uredil sredinski ločilni pas v nezeleno izvedbo ter postavil betonsko varnostno ograjo, kar bo omogočilo ureditev prometa v naslednjih dveh fazah po sicer enem smernem vozišču, toda po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, ki bodo med sabo ločeni z začasno varnostno ograjo.

Konec del predvidoma 21. novembra

V tretji fazi bo obnovljeno smerno vozišče avtoceste proti Ljubljani. Dela bodo zaobjela nadgraditev vozišča v debelini 19 centimetrov, širitev odstavnega pasu ter premostitvenih objektov, ureditev bankin in izvedbo talne signalizacije. Promet bo potekal po drugi polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

V tej fazi bosta predvidoma 10 dni zaprta uvoz in izvoz priključka Arja vas (Žalec) v smeri Ljubljane.

V zadnji fazi bo potekala rekonstrukcija vozišča v smeri Maribora, in sicer z nadgraditvijo v debelini 19 centimetrov, širitvijo odstavnega pasu ter premostitvenih objektov, urejene bodo bankine ter izvedena talna signalizacija. V tej fazi bo predvidoma 10 dni zaprt izvoz priključka Arja vas (Žalec) v smeri Maribora.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.