Slovenija
59 ogledov

Obsežna obnovitvena dela še na štajerski avtocesti

Na primorski avtocesti so popoldne in zvečer nastajali zastoji. Žurnal24 main
Dars je začel z obsežno obnovo 11 kilometrov dotrajanega cestišča na štajerski avtocesti med Arjo vasjo (Žalec) in Šempetrom. Dela v vrednosti slabih deset milijon evrov bodo trajala do konca novembra.

"Gre za odsek, ki je bil zgrajen leta 1997 in v 19 letih ni bil deležen večjih obnovitvenih del," so sporočili z Darsa, kjer so že zaprli dva odstavna pasa na obeh polovicah 11,6 kilometrskega odseka avtoceste Arja vas (Žalec) - Šempeter. 

Prvi teden, predvidoma do 25. julija, bosta zaprta zgolj odstavna pasova v obe smeri. Sledi rekonstrukcija vozišča, ki bo trajala štiri mesece, pojasnjujejo na družbi za avtoceste in dodajajo, da v tem času ne pričakujejo večjih zastojev: 

"Promet bo med obnovitvenimi deli sicer vseskozi urejen tako, da bo vedno potekal po dveh (zoženih) pasovih v vsako smer vožnje," so zapisali. 

Do 25. julija omejitev 80 km/h

To je prva rekonstrukcija, kjer Dars uvaja nov pristop pri obnavljanju dotrajanih vozišč. V prvi fazi, do predvidoma 25. julija, ko bosta zaprta zgolj odstavna pasova, bo hitrost vožnje omejena na osemdeset kilometrov na uro.

Do 23. avgusta 60 km/h

V tej drugi fazi bo promet še vedno potekal po obeh polovicah avtoceste, saj bosta zaprta zgolj prehitevalna pasova. Izvajalec bo uredil sredinski ločilni pas v nezeleno izvedbo ter postavil betonsko varnostno ograjo, kar bo omogočilo ureditev prometa v naslednjih dveh fazah po sicer enem smernem vozišču, toda po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, ki bodo med sabo ločeni z začasno varnostno ograjo.

Konec del predvidoma 21. novembra

V tretji fazi bo obnovljeno smerno vozišče avtoceste proti Ljubljani. Dela bodo zaobjela nadgraditev vozišča v debelini 19 centimetrov, širitev odstavnega pasu ter premostitvenih objektov, ureditev bankin in izvedbo talne signalizacije. Promet bo potekal po drugi polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

V tej fazi bosta predvidoma 10 dni zaprta uvoz in izvoz priključka Arja vas (Žalec) v smeri Ljubljane.

V zadnji fazi bo potekala rekonstrukcija vozišča v smeri Maribora, in sicer z nadgraditvijo v debelini 19 centimetrov, širitvijo odstavnega pasu ter premostitvenih objektov, urejene bodo bankine ter izvedena talna signalizacija. V tej fazi bo predvidoma 10 dni zaprt izvoz priključka Arja vas (Žalec) v smeri Maribora.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.