Obsojen na 18 let zapora

Foto: Žurnal24 Medved je na prvi glavni obravnavi dejanje v celoti priznal in obžaloval.
Veliki senat Okrožnega sodišča na Ptuju je D. M., ki je umoril svojo nekdanjo partnerico Marjetko Zemljič, obsodil na 18 let zaporne kazni.
Oglej si celoten članek

Sodnica Katja Kolarič Bojnec je pri določitvi višine kazni upoštevala, da je dejanje obtoženi storil v bistveno zmanjšanem prištevnem stanju in pod vplivom alkohola. Njegov zagovornik, odvetnik Martin Graj, je izpostavil, da umor ni bil načrtovan, da je bil obtoženi dober oče in da je proti pokojni začel teči postopek za odvzem otrok. Tožilka Milenka Žigman je z višino izrečene kazni zadovoljna, čeprav je zahtevala 20 let, a izpostavlja, da je šlo za izredno kruto dejanje, storjeno vpričo otrok.

Spomnimo. D. M. je 15. decembra lani okoli pol treh zjutraj v blokovskem stanovanju v Mihovcih pri Veliki Nedelji med prepirom s kuhinjskim nožem večkrat zabodel nekdanjo partnerico, 27-letno Marjetko Zemljič, ki je zaradi hudih poškodb izkrvavela na kraju tragičnega dogodka. Ob umoru sta bila v stanovanju prisotna še otroka; Marjetkin in Danilov štiriletni sin in Marjetkina sedemletna hči, ki je tudi poklicala policijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.