Slovenija > Črna kronika
64 ogledov

Obsojen na 18 let zapora

Medved je na prvi glavni obravnavi dejanje v celoti priznal in obžaloval. Žurnal24 main
Veliki senat Okrožnega sodišča na Ptuju je D. M., ki je umoril svojo nekdanjo partnerico Marjetko Zemljič, obsodil na 18 let zaporne kazni.

Sodnica Katja Kolarič Bojnec je pri določitvi višine kazni upoštevala, da je dejanje obtoženi storil v bistveno zmanjšanem prištevnem stanju in pod vplivom alkohola. Njegov zagovornik, odvetnik Martin Graj, je izpostavil, da umor ni bil načrtovan, da je bil obtoženi dober oče in da je proti pokojni začel teči postopek za odvzem otrok. Tožilka Milenka Žigman je z višino izrečene kazni zadovoljna, čeprav je zahtevala 20 let, a izpostavlja, da je šlo za izredno kruto dejanje, storjeno vpričo otrok.

Spomnimo. D. M. je 15. decembra lani okoli pol treh zjutraj v blokovskem stanovanju v Mihovcih pri Veliki Nedelji med prepirom s kuhinjskim nožem večkrat zabodel nekdanjo partnerico, 27-letno Marjetko Zemljič, ki je zaradi hudih poškodb izkrvavela na kraju tragičnega dogodka. Ob umoru sta bila v stanovanju prisotna še otroka; Marjetkin in Danilov štiriletni sin in Marjetkina sedemletna hči, ki je tudi poklicala policijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.