Obsojeni na obvoze

Foto: Žurnal24 Dobrunjščica je med lanskimi septembrskimi poplavami odnesla del ceste, ki bo še
Po poplavah. V Sostru že sedem mesecev čakajo na sanacijo ceste. Tako bo še vsaj tri mesece.
Oglej si celoten članek

Cesta Pot na most v Sostru je skoraj osem mesecev po poplavah še vedno neprevozna, ker je potok Dobrunjščica takrat tako narasel, da je povzročil udor brega in ceste. “Kakih tisoč Ljubljančanov iz Sostra in Kašlja je že osmi mesec odrezanih od svojih bližnjih na drugem bregu Dobrunjščice, kmetje pa ne morejo do svojih posestev, razen če gredo po večkilometrskem obvozu,” je sporočil eden od bralcev.

Skupno 5,8 milijona
Stroški. MOL je po besedah župana Zorana Jankovića za odpravo posledic lanskih poplav namenila slabega 5,8 milijona evrov, od tega največ (3,5 milijona evrov) prav za sanacijo cest in drugih objektov MOL, 1,1 milijona pa še mora nakazati 862 upravičencem, kar se bo predvidoma zgodilo junija.

Pred cesto brežina
Na Mestni občini Ljubljana (MOL) so dejali, da bodo cesto popravili, ko bo sanirana brežina Dobrunjščice, kdaj predvidoma bo to, pa niso povedali. Brežino mora sanirati podjetje Hidrotehnik, ki ima koncesijo za vzdrževanje vodotokov, je dodala Lucija Breskvar, vodja odseka za vzdrževanje na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet MOL.

Martin Plut, direktor Hidrotehnika, je pojasnil, da je država letos zagotovila sredstva za sanacijo ter da so projekt prejšnji teden oddali ministrstvu za okolje in prostor, kjer ga mora potrditi revizijska komisija. “Revizija bo predvidoma končana do konca maja. Glede na izkušnje bo šel projekt v izvedbo dober mesec po reviziji, za njegovo izvedbo pa bomo potrebovali en mesec,” je dodal Plut.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.