Obstoj Merkurja na nitki

Foto: Žurnal24 Merkur Foto: Žurnal24 Merkur Foto: Žurnal24 Merkur Foto: Žurnal24 Merkur Foto: Žurnal24 Merkur Foto: Žurnal24 Merkur Foto: Žurnal24 Merkur Foto: Žurnal24 Merkur Foto: Žurnal24 Merkur Foto: Žurnal24 Merkur Foto: Žurnal24 Merkur Foto: Žurnal24 Merkur
Merkurjevi upniki s predstavniki bank pravkar razpravljajo o načinu rešitve nakelskega velikana. Upniki opozarjajo: Merkur je na robu prepada.
Oglej si celoten članek

Sestanek upnikov Merkurja in bank poteka v prostorih NLB v Ljubljani. Doslej je prišlo 16 predstavnikov različnih podjetij iz vrst industrije in finančnega sektorja. Znano je namreč, da so Merkurju denar posojala tudi podjetja, kot sta Iskratel in Salonit.

Vsi predstavniki, ki so vstopili mimo novinarjev, so zelo redkobesedni. Neuradno pa je bilo iz vrst ekonomskih lastnikov slišati mnenje, da so "stališča bank trenutno takšna, da je v primeru, če jih ne spremenijo, obstoj Merkurja ogrožen".

Sodelujoči sicer na današnjem sestanku še ne pričakujejo končnega dogovora.

Nekateri upniki se še skrivajo
Javno je za zdaj znanih le nekaj Merkurjevih upnikov: Hypo Alpe Adria Bank International, GBD, Iskratel in Salonit Anhovo. Neuradno pa naj bi denar Merkurju posojala tudi podjetja, kot so Hidria, Viator&Vektor in Sava. 

Kot je znano, so banke pripravljene pomagati pri reševanju podjetja, vendar postavljajo pogoje, ki lastnikom niso všeč. Sestanki se sicer na različnih ravneh dogajajo skorajda vsak dan, nam je povedala Mojca Strojan iz NLB, ki ni izključila možnosti, da bodo reševanje Merkurja nadaljevali tudi preko vikenda.

Eden od glavnih razlogov za težave Merkurja je bil poskus menedžerskega prevzema s strani nekdanjega prvega moža Merkurja Bineta Kordeža in vodilnih v Merkurju, ki so kot jamstvo za poplačilo kreditov zastavili kar delnice družbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.