Obtožujejo tudi novinarje

Foto: Žurnal24 Predsednik zbora ŠOUP Urumović je zaradi obtožb v eni prvih anonimk podal tudi p
Anonimke. Akterji na ŠOUP zanikajo povezave, anonimk pa vedno več.
Oglej si celoten članek

Študenti. Anonimna sporočila so po zadnji seji študentskega zbora Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) vsebovala navedbe, da naj bi Željko Urumović, predsednik zbora, “sam pisal članke za dnevnik Žurnal24, pod katere se potem podpišeta novinarki Maja Kalan ali Veronika Rupnik”.

Udrihajo po medijih
Anonimka. Navaja še, da ima Urumović “veze tudi pri novinarju Ediju Mavsarju (TV Koper) in uredniku portala Podpalmo.si, Bojanu Marsiču. Že pred časom so v neki anonimki zapisali, da ima bivši član ŠOUP in Urumovićev zaveznik Danijel Bandelj prijatelje pri Žurnalu in Mladini.
Svoja stališča zmeraj izražam javno, zato se od kakršnih koli anonimk distanciram.
Nika Štravs, ŠOU

Anonimneži tokrat tiho

Anonimneži zatrjujejo tudi, da sicer nimajo dokazov, a da je zelo mogoče, da Urumović za omenjene članke celo plačuje. Ko smo se na elektronski naslov, s katerega prihajajo sporočila, obrnili s prošnjo po predložitvi dokazov, odgovora nismo prejeli. Odgovorili nam niso niti, ali so se, v kolikor za obtožbami stojijo, pripravljeni razkriti vsaj uredništvu Žurnala24.

Po Urumovićevem prepričanju anonimke pogosto povzemajo stališča Nike Štravs, predsednice ŠOUP. V enem od pogovorov naj bi mu povedala, da ve, kdo je pisec, da pa to ni ona sama. Za nas je včeraj zatrdila, da avtorjev ne pozna in da je Urumovićeva interpretacija napačna, svojo povezanost pa ostro zavrnila. “Če pa posamezniki povzemajo moja stališča, je to njihova stvar,” je tudi zapisala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.