Slovenija
135 ogledov

Obtožujejo tudi novinarje

Predsednik zbora ŠOUP Urumović je zaradi obtožb v eni prvih anonimk podal tudi p Žurnal24 main
Anonimke. Akterji na ŠOUP zanikajo povezave, anonimk pa vedno več.

Študenti. Anonimna sporočila so po zadnji seji študentskega zbora Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) vsebovala navedbe, da naj bi Željko Urumović, predsednik zbora, “sam pisal članke za dnevnik Žurnal24, pod katere se potem podpišeta novinarki Maja Kalan ali Veronika Rupnik”.

Udrihajo po medijih
Anonimka. Navaja še, da ima Urumović “veze tudi pri novinarju Ediju Mavsarju (TV Koper) in uredniku portala Podpalmo.si, Bojanu Marsiču. Že pred časom so v neki anonimki zapisali, da ima bivši član ŠOUP in Urumovićev zaveznik Danijel Bandelj prijatelje pri Žurnalu in Mladini.
Svoja stališča zmeraj izražam javno, zato se od kakršnih koli anonimk distanciram.
Nika Štravs, ŠOU

Anonimneži tokrat tiho

Anonimneži zatrjujejo tudi, da sicer nimajo dokazov, a da je zelo mogoče, da Urumović za omenjene članke celo plačuje. Ko smo se na elektronski naslov, s katerega prihajajo sporočila, obrnili s prošnjo po predložitvi dokazov, odgovora nismo prejeli. Odgovorili nam niso niti, ali so se, v kolikor za obtožbami stojijo, pripravljeni razkriti vsaj uredništvu Žurnala24.

Po Urumovićevem prepričanju anonimke pogosto povzemajo stališča Nike Štravs, predsednice ŠOUP. V enem od pogovorov naj bi mu povedala, da ve, kdo je pisec, da pa to ni ona sama. Za nas je včeraj zatrdila, da avtorjev ne pozna in da je Urumovićeva interpretacija napačna, svojo povezanost pa ostro zavrnila. “Če pa posamezniki povzemajo moja stališča, je to njihova stvar,” je tudi zapisala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.