''Oče je samo pijan agresiven''

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Zurnal24)
Brutalno. Enainšestdesetletnik nasilje nad družino opravičuje z živčnostnostjo, alkoholom in pomirjevali.
Oglej si celoten članek

Pretep. “Slišala sem močan pok v kleti, kjer sem našla mamo s krvavečo glavo ležati na hrbtu. Oče je stal nad njo s sekiro v roki. Potegnila sem mu jo iz rok in jo vrgla v košaro za perilo,” je na pol v solzah opisovala 35-letnica iz Litije, ko so na ljubljanskem sodišču zaradi nasilja v družini in pretepa 58-letne žene začeli soditi 61-letnemu Francu Južniku.

Domnevno nasilni oče pa vzrok za ženino razpočeno lasišče, poškodovano ramo in nadlaket ter odrgnjeno čelo in lici pripisuje le “sunkovitem uudarcu z vrati v garaži, za katera se je skrila”. Južnik naj bi jezno tekel za ženo, ko jo je nagnal v hišo, ker naj bi se vinjeno opotekala po vrtu. “Nisem niti videl, kam je padla, ko sem jo odrinil z vrati. Vem, da ni nič krvavela,” pravi obtoženi. Hči je sicer sodnici odkrito priznala očetove pogoste nasilne izpade: “Vinjen je mamo vlekel po tleh in lasal. Prizanesljiv ni bil niti do mene.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.