Ocenjevali bodo škodljivost posla

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Vzajemna. Marku Jakliču ni uspelo prekiniti preiskave.
Oglej si celoten članek

V sredo je ljubljanska preiskovalna sodnica dva uslužbenca zdravstvene zavarovalnice Vzajemna zasliševala o domnevno spornih in škodljivih poslih med Vzajemno in zasebnim podjetjem S&T Slovenija, ki jih je sklepal nekdanji šef zavarovalnice Marko Jaklič. “Obe priči sta bili na sodišču zaslišani s pooblastilom Vzajemne,” pojasnjuje Jakličev zagovornik Boštjan Penko. Jaklič po naših informacijah na sodišče ni prišel.

Preiskavo je sicer zoper njega zahtevalo tožilstvo; očitajo mu zlorabo položaja in domnevno oškodovanje Vzajemne. Zavarovalnica naj bi namreč za okoli pol milijona evrov preplačala storitve informacijske tehnologije, ki jih je naročila pri podjetju S&T.

Pritožbe Jakliča zavrnili

“Preiskava je praktično šele na začetku. Zdaj bodo zaslišane priče,” dodaja Penko. Preiskava, ki jo je tožilstvo zahtevalo decembra predlani, je sredi junija postala pravnomočna. Sodišče je namreč zavrnilo pritožbe Jakliča, njegovega nekdanjega sodelavca Franca Henigmana ter nekdanjih šefov v S&T Klavdija Godniča in Saše Bergerja, ki so se znašli skupaj v tej preiskavi.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.