Slovenija
22 ogledov

Ocenjevali bodo škodljivost posla

Marko Jaklič Anže Petkovšek
Vzajemna. Marku Jakliču ni uspelo prekiniti preiskave.

V sredo je ljubljanska preiskovalna sodnica dva uslužbenca zdravstvene zavarovalnice Vzajemna zasliševala o domnevno spornih in škodljivih poslih med Vzajemno in zasebnim podjetjem S&T Slovenija, ki jih je sklepal nekdanji šef zavarovalnice Marko Jaklič. “Obe priči sta bili na sodišču zaslišani s pooblastilom Vzajemne,” pojasnjuje Jakličev zagovornik Boštjan Penko. Jaklič po naših informacijah na sodišče ni prišel.

Preiskavo je sicer zoper njega zahtevalo tožilstvo; očitajo mu zlorabo položaja in domnevno oškodovanje Vzajemne. Zavarovalnica naj bi namreč za okoli pol milijona evrov preplačala storitve informacijske tehnologije, ki jih je naročila pri podjetju S&T.

Pritožbe Jakliča zavrnili

“Preiskava je praktično šele na začetku. Zdaj bodo zaslišane priče,” dodaja Penko. Preiskava, ki jo je tožilstvo zahtevalo decembra predlani, je sredi junija postala pravnomočna. Sodišče je namreč zavrnilo pritožbe Jakliča, njegovega nekdanjega sodelavca Franca Henigmana ter nekdanjih šefov v S&T Klavdija Godniča in Saše Bergerja, ki so se znašli skupaj v tej preiskavi.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.