Od danes boste morali plačati več

Foto: Profimedia
V Ljubljani se je podražilo parkiranje.
Oglej si celoten članek

V Ljubljani je odslej cena za uro parkiranja v vseh treh območjih višja za 10 centov. V ožjem mestnem središču je tako za uro parkiranja potrebno odšteti 1,30 evra. Veljati je začela tudi globa v višini 160 evrov za tiste, ki bi v ožjem središču mesta brez posebne dovolilnice vozili težka tovorna vozila, delovne stroje ali traktorje.

Dražje v vseh conah

Za uro parkiranja bomo od danes naprej v ožjem mestnem središču oziroma coni 1 odšteli 1,30 evra, v coni 2 oziroma v južnem delu Bežigrada, Krakovem, na Mirju in Prulah ter na urejenih parkiriščih 0,80 evra, v coni 3, ki zajema vsa druga območja s parkomati znotraj obvoznice, pa pol evra. V coni 1 bo po novem ob sobotah parkiranje plačljivo do 19. ure.

Uvedli nove globe

Ljubljanski mestni svet je na zadnji seji podprl tudi uvedbo glob za vse, ki s tovornim vozilom z maso nad 3,5 tone, delovnim strojem, delovnim vozilom ali traktorjem prevozijo območje cone 1 brez posebne dovolilnice. Globa znaša 160 evrov. Uvedena pa je tudi globa za nepravilno parkiranje e-skirojev v višini 40 evrov.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 18:36 5. Junij 2023.

    Evo vam svobodo čufti🤣

  • 12:17 5. Junij 2023.

    Do centra LJ se je treba najprej pripeljati, da se lahko tam parkira. Najprej naj se to uredi, potem pa …

  • 12:08 5. Junij 2023.

    V Lj so problem prišleki, ki se morajo pripeljati do vrat svojega cilja. Naj se parkirnina poviša vsaj za ta …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.