Slovenija
44242 ogledov

Od danes boste morali plačati več

denarnica denar euro
V Ljubljani se je podražilo parkiranje.

V Ljubljani je odslej cena za uro parkiranja v vseh treh območjih višja za 10 centov. V ožjem mestnem središču je tako za uro parkiranja potrebno odšteti 1,30 evra. Veljati je začela tudi globa v višini 160 evrov za tiste, ki bi v ožjem središču mesta brez posebne dovolilnice vozili težka tovorna vozila, delovne stroje ali traktorje.

Dražje v vseh conah

Za uro parkiranja bomo od danes naprej v ožjem mestnem središču oziroma coni 1 odšteli 1,30 evra, v coni 2 oziroma v južnem delu Bežigrada, Krakovem, na Mirju in Prulah ter na urejenih parkiriščih 0,80 evra, v coni 3, ki zajema vsa druga območja s parkomati znotraj obvoznice, pa pol evra. V coni 1 bo po novem ob sobotah parkiranje plačljivo do 19. ure.

Uvedli nove globe

Ljubljanski mestni svet je na zadnji seji podprl tudi uvedbo glob za vse, ki s tovornim vozilom z maso nad 3,5 tone, delovnim strojem, delovnim vozilom ali traktorjem prevozijo območje cone 1 brez posebne dovolilnice. Globa znaša 160 evrov. Uvedena pa je tudi globa za nepravilno parkiranje e-skirojev v višini 40 evrov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
 • Avatar torolino
  torolino 18:36 05.junij 2023.

  Evo vam svobodo čufti🤣

 • AN27 12:17 05.junij 2023.

  Do centra LJ se je treba najprej pripeljati, da se lahko tam parkira. Najprej naj se to uredi, potem pa razmišlja o parkiranju. Zaenkrat je strategija MOL slaba, ker večina prometa na poti v center LJ stoji, s tem pa ...prikaži več MOL meče denar skozi okno, ker stoječa vozila v koloni pač ne plačujejo parkirnine. Pa v center LJ se pripeljejo kasneje in tako je MOL spet na slabšem, ker se pobere manj parkirnine...

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 12:08 05.junij 2023.

  V Lj so problem prišleki, ki se morajo pripeljati do vrat svojega cilja. Naj se parkirnina poviša vsaj za ta "zunanje", tako kot so to uredili npr v Bohinju.