Od danes dalje lahko položnice plačujete tudi prek aplikacije Viber

Foto: Epa Viber Foto: Epa Viber Addiko bank Foto: Epa Viber
Preko aplikacije Viber lahko pregledate stanje na računu, plačujete položnice in nakazujete denar prijateljem. A za zdaj le, če ste komitent Addiko banke.
Oglej si celoten članek

Kar tri četrtine vseh Slovencev, ki uporabljajo pametne telefone, ima na svojih napravah nameščeno aplikacijo Viber. Slovenski uporabniki v tej klepetalnici vsak dan preživijo več kot pol ure, dnevno pa pošljejo več kot dvajset sporočil.

Predvsem po zaslugi velike priljubljenosti te aplikacije pri nas se je Addiko banka odločila, da svojim komitentom ponudi možnost bančništva v klepetalnici (Chat banking).

Slovenija je postala pet država zapored, kjer sta moči združili Viber in Addiko banka. Storitev so najprej preizkusili v Bosni in Hercegovini, nato so jo uvedli na Hrvaškem, sledili sta Črna gora in Srbija.

Addiko bank

Prek Vibra lahko plačujete položnice, a le tiste, ki jih imate v spletni banki shranjene kot predloge, neke vrste priljubljene, torej. Preverjate lahko stanje in promet na računu ter nakazujete denar prijateljem, ki jih imate v imeniku.

Za zdaj še ne omogočajo storitve 'slikaj in plačaj', sklicne številke na položnicah je torej treba vnašati, a pristojni pri Addiku zagotavljajo, da so to šele osnovne funkcionalnosti aplikacije in da bodo v prihodnje omogočili tudi plačevanje s fotografiranjem QR kode.

Aktivacija je relativno enostavna. V spletni banki je treba najprej aktivirati t. i. Chat Banking, zahtevo potrditi s SMS sporočilom in nato določiti številko PIN, s katero boste nato potrjevali svoje zahteve v aplikaciji Viber.

Zaradi varnosti je posamezno plačilo omejeno na 30 evrov, skupni znesek vseh plačil znotraj dneva pa na 100 evrov.

Foto: Epa Viber

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 00:25 20. Marec 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

  • 14:12 19. Marec 2019.

    Dejte se novinarji raje pozanimat pri slovenskih bankah kdaj bomo dobili apple pay in google pay...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.