Slovenija
4447 ogledov

Od danes dalje lahko položnice plačujete tudi prek aplikacije Viber

Viber
1/4
Epa
Preko aplikacije Viber lahko pregledate stanje na računu, plačujete položnice in nakazujete denar prijateljem. A za zdaj le, če ste komitent Addiko banke.

Kar tri četrtine vseh Slovencev, ki uporabljajo pametne telefone, ima na svojih napravah nameščeno aplikacijo Viber. Slovenski uporabniki v tej klepetalnici vsak dan preživijo več kot pol ure, dnevno pa pošljejo več kot dvajset sporočil.

Predvsem po zaslugi velike priljubljenosti te aplikacije pri nas se je Addiko banka odločila, da svojim komitentom ponudi možnost bančništva v klepetalnici (Chat banking).

Slovenija je postala pet država zapored, kjer sta moči združili Viber in Addiko banka. Storitev so najprej preizkusili v Bosni in Hercegovini, nato so jo uvedli na Hrvaškem, sledili sta Črna gora in Srbija.

Addiko bank | Avtor:

Prek Vibra lahko plačujete položnice, a le tiste, ki jih imate v spletni banki shranjene kot predloge, neke vrste priljubljene, torej. Preverjate lahko stanje in promet na računu ter nakazujete denar prijateljem, ki jih imate v imeniku.

Za zdaj še ne omogočajo storitve 'slikaj in plačaj', sklicne številke na položnicah je torej treba vnašati, a pristojni pri Addiku zagotavljajo, da so to šele osnovne funkcionalnosti aplikacije in da bodo v prihodnje omogočili tudi plačevanje s fotografiranjem QR kode.

Aktivacija je relativno enostavna. V spletni banki je treba najprej aktivirati t. i. Chat Banking, zahtevo potrditi s SMS sporočilom in nato določiti številko PIN, s katero boste nato potrjevali svoje zahteve v aplikaciji Viber.

Zaradi varnosti je posamezno plačilo omejeno na 30 evrov, skupni znesek vseh plačil znotraj dneva pa na 100 evrov.

Viber | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Nefilimma
    Nefilimma 00:25 20.marec 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

  • speris 14:12 19.marec 2019.

    Dejte se novinarji raje pozanimat pri slovenskih bankah kdaj bomo dobili apple pay in google pay...