Posledice so tu: Večji del Slovenije je na rdečem seznamu

Foto: Epa Balkan koronavirus Foto: Profimedia Mejni prehod med Hrvaško in Slovenijo meja Foto: Profimedia Meja med Hrvaško in Slovenijo mejni prehod Foto: Epa koronavirus
Zaradi velikega števila okužb je Nemčija Gorenjsko, Osrednjeslovensko, Savinjsko in Zasavsko regijo danes uvrstila na rdeči seznam. Že pred dvema tednoma so nanj uvrstili Primorsko-notranjsko regijo, prejšnji teden pa Koroško.
Oglej si celoten članek

Nemško zunanje ministrstvo odsvetuje državljanom, da potujejo v te regije, tisti, ki se od tam vračajo v domovino, pa morajo predložiti negativen izvid testa za novi koronavirus, ki ni starejši od 48 ur.

Seznam rdečih območij so danes razširili še na druge pokrajine na Madžarskem, v Franciji, Avstriji, Slovaški in Nizozemski.

Ker se tudi pri sosedih na Hrvaškem število okuženih še vedno povečuje, so na rdeči seznam uvrstili še tri županije, skupaj jih je na njem že osem.

Foto: Profimedia Meja med Hrvaško in Slovenijo mejni prehod

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 18:06 8. Oktober 2020.

    Dvomim ,da niso te palčke ,ki jih rinejo v nos že okužene.Vseeno pa zaradi te corone, ki je smrtnost pod …

  • 13:15 8. Oktober 2020.

    Resno ... Do oktobra 2020 je v Sloveniji umrli manj ljudi od koronavirusa (155), kot lani do marca od gripe …

  • 11:39 8. Oktober 2020.

    Zelo, zelo usklajeno. Le zakaj?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.