Slovenija
54974 ogledov

Posledice so tu: Večji del Slovenije je na rdečem seznamu

Balkan koronavirus
1/4
Epa
Zaradi velikega števila okužb je Nemčija Gorenjsko, Osrednjeslovensko, Savinjsko in Zasavsko regijo danes uvrstila na rdeči seznam. Že pred dvema tednoma so nanj uvrstili Primorsko-notranjsko regijo, prejšnji teden pa Koroško.

Nemško zunanje ministrstvo odsvetuje državljanom, da potujejo v te regije, tisti, ki se od tam vračajo v domovino, pa morajo predložiti negativen izvid testa za novi koronavirus, ki ni starejši od 48 ur.

Seznam rdečih območij so danes razširili še na druge pokrajine na Madžarskem, v Franciji, Avstriji, Slovaški in Nizozemski.

Ker se tudi pri sosedih na Hrvaškem število okuženih še vedno povečuje, so na rdeči seznam uvrstili še tri županije, skupaj jih je na njem že osem.

Meja med Hrvaško in Slovenijo mejni prehod | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 7
  • anton55 18:06 08.oktober 2020.

    Dvomim ,da niso te palčke ,ki jih rinejo v nos že okužene.Vseeno pa zaradi te corone, ki je smrtnost pod 1% uničujejo kompletno gospodarstvo.To je globalna zarota proti narodu.

  • neuromouse 13:15 08.oktober 2020.

    Resno ... Do oktobra 2020 je v Sloveniji umrli manj ljudi od koronavirusa (155), kot lani do marca od gripe (160) ... Najbolje, da naredimo vsi skupinski samomor, za vsak slučaj, ker potem sigurno ne bo nihče umrl od koronavirusa.

  • Avatar ovca
    ovca 11:39 08.oktober 2020.

    Zelo, zelo usklajeno. Le zakaj?