Od danes LPP omogoča še en način plačila vožnje

Foto: LPP
Foto: LPP
Potovanja z mestnimi in medkrajevnimi avtobusi LPP je od danes mogoče plačati tudi s plačilnimi karticami.
Oglej si celoten članek

"Potniki na mestnih in medkrajevnih linijah ljubljanskega potniškega prometa lahko od danes naprej potovanja z avtobusi plačujejo tudi na nov sodoben način - s plačilnimi karticami. Nova tehnološka rešitev, s katero se je različnim načinom plačevanja potovanj pridružilo še kartično plačevanje, je dobrodošla novost, ki bo predvsem občasnim uporabnikom, dnevnim migrantom in turistom olajšala potovanja z avtobusi. Tehnološka rešitev je nastala v sodelovanju Mestne občine Ljubljana, Ljubljanskega potniškega prometa, Margenta, Nove Ljubljanske banke, Bankarta, Vise in Mastercarda," pravijo na LPP:

V LPP poudarjajo, da uvedba novega načina plačevanja potovanj v javni potniški promet temelji na trajnosti in še lažji dostopnosti. "Nova digitalna rešitev skupaj z dobro uveljavljeno mestno kartico Urbana in ostalimi načini plačevanja širi možnosti uporabe potniškega prometa ter še povečuje njegovo dostopnost," dodajajo.

Če plačate s kartico, brezplačno prestopanje ni mogoče

Možnost plačevanja s plačilnimi karticami predstavlja novost v slovenskem javnem potniškem prometu, rednim in občasnim uporabnikom Ljubljanskega potniškega prometa omogoča enostavno rešitev na dosegu roke – preprosto plačevanje s plačilno kartico, mobilno denarnico ali drugo nosljivo napravo. Opozarjajo pa na eno stvar: "Pri plačevanju potovanj s plačilnimi karticami brezplačno prestopanje v roku 90 minut ni mogoče.
 
dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:28 29. November 2023.

    Kako dokažeš da si plačal vozovnico potem ,če preveri inšpektor,če dobiš potrdilo bi veljalo tudi za prestop ,ampak to je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.