Slovenija
1238 ogledov

Od danes LPP omogoča še en način plačila vožnje

LPP plačevanje s kartico LPP
Potovanja z mestnimi in medkrajevnimi avtobusi LPP je od danes mogoče plačati tudi s plačilnimi karticami.

"Potniki na mestnih in medkrajevnih linijah ljubljanskega potniškega prometa lahko od danes naprej potovanja z avtobusi plačujejo tudi na nov sodoben način - s plačilnimi karticami. Nova tehnološka rešitev, s katero se je različnim načinom plačevanja potovanj pridružilo še kartično plačevanje, je dobrodošla novost, ki bo predvsem občasnim uporabnikom, dnevnim migrantom in turistom olajšala potovanja z avtobusi. Tehnološka rešitev je nastala v sodelovanju Mestne občine Ljubljana, Ljubljanskega potniškega prometa, Margenta, Nove Ljubljanske banke, Bankarta, Vise in Mastercarda," pravijo na LPP:

V LPP poudarjajo, da uvedba novega načina plačevanja potovanj v javni potniški promet temelji na trajnosti in še lažji dostopnosti. "Nova digitalna rešitev skupaj z dobro uveljavljeno mestno kartico Urbana in ostalimi načini plačevanja širi možnosti uporabe potniškega prometa ter še povečuje njegovo dostopnost," dodajajo.

Če plačate s kartico, brezplačno prestopanje ni mogoče

Možnost plačevanja s plačilnimi karticami predstavlja novost v slovenskem javnem potniškem prometu, rednim in občasnim uporabnikom Ljubljanskega potniškega prometa omogoča enostavno rešitev na dosegu roke – preprosto plačevanje s plačilno kartico, mobilno denarnico ali drugo nosljivo napravo. Opozarjajo pa na eno stvar: "Pri plačevanju potovanj s plačilnimi karticami brezplačno prestopanje v roku 90 minut ni mogoče.
 
dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Avatar NickMason
    NickMason 16:28 29.november 2023.

    Kako dokažeš da si plačal vozovnico potem ,če preveri inšpektor,če dobiš potrdilo bi veljalo tudi za prestop ,ampak to je spet znanstvena fantastika izgleda