Od EuroBasketa imeli minus

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Navijači. Navdušeni nad pivom in čevapčiči, naravne znamenitosti pa nezanimive.
Oglej si celoten članek

"Če se bodo jeseni zgodili sindikalni protesti oziroma če bodo mediji poročali o nemirih na ulicah Slovenije, bo to gotovo negativno vplivalo na turistični obisk iz tujine. Že zdaj podatki o poslovanju turističnih podjetij kažejo, da prihodki večini padajo, lani so največji padec doživeli v Hitovi Alpinei, nam pa jim jih je uspelo povečati za devet odstotkov," razmere opisuje Marjan Batagelj, prvi mož Postojnske jame. Tudi letos so gibanja v tem podjetju pozitivna, poslovno leto bodo končali z okoli 1,8 milijona evrov dobička.

Tokrat manj skupin

Sredi julija je Postojnsko jamo obiskal 35-milijonti obiskovalec. "September je pri nas tradicionalno mesec, ko nas obišče največ skupinskih gostov, a letos zaradi EuroBasketa, ki je dodobra napolnil nastanitvene kapacitete, ni bilo tako; izpad je pri nas dosegel več tisoč gostov. Z navijači je pač tako: zanimajo jih pivo in čevapčiči, ogledi znamenitosti pa bolj malo," povzema Batagelj.

Postojnska jama je eno od redkih podjetij turistične panoge, ki za prihodnje leto načrtuje za skupno pet milijonov evrov naložb, izpeljali jih bodo brez zadolževanja; največja, okoli 3,5-milijonska, bo v novo razsvetljavo jame, druga pa v razstavni paviljon, v katerem bi radi imeli svetovni muzej krasa. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 13:11 2. Oktober 2013.

    Ja seveda. V Sloveniji rdeči nacionalsocialisti tako kradejo, da ga ni dogodka ali dejavnosti, ki bi imel plus. Še igralnice …

  • 12:35 2. Oktober 2013.

    Ti pa možgane!!

  • 11:56 2. Oktober 2013.

    Velika pričakovanja malo uspeha malo dobička vsi mislijo da tisti ki pridejo pridejo z milijoni ampak marsikdo je šparal da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.