Slovenija
21 ogledov

Od EuroBasketa imeli minus

slovenija 01.10.13. marjan batagelj, direktor in 75 odstotni lastniK podjetja Po Suzana Kos
Navijači. Navdušeni nad pivom in čevapčiči, naravne znamenitosti pa nezanimive.

"Če se bodo jeseni zgodili sindikalni protesti oziroma če bodo mediji poročali o nemirih na ulicah Slovenije, bo to gotovo negativno vplivalo na turistični obisk iz tujine. Že zdaj podatki o poslovanju turističnih podjetij kažejo, da prihodki večini padajo, lani so največji padec doživeli v Hitovi Alpinei, nam pa jim jih je uspelo povečati za devet odstotkov," razmere opisuje Marjan Batagelj, prvi mož Postojnske jame. Tudi letos so gibanja v tem podjetju pozitivna, poslovno leto bodo končali z okoli 1,8 milijona evrov dobička.

Tokrat manj skupin

Sredi julija je Postojnsko jamo obiskal 35-milijonti obiskovalec. "September je pri nas tradicionalno mesec, ko nas obišče največ skupinskih gostov, a letos zaradi EuroBasketa, ki je dodobra napolnil nastanitvene kapacitete, ni bilo tako; izpad je pri nas dosegel več tisoč gostov. Z navijači je pač tako: zanimajo jih pivo in čevapčiči, ogledi znamenitosti pa bolj malo," povzema Batagelj.

Postojnska jama je eno od redkih podjetij turistične panoge, ki za prihodnje leto načrtuje za skupno pet milijonov evrov naložb, izpeljali jih bodo brez zadolževanja; največja, okoli 3,5-milijonska, bo v novo razsvetljavo jame, druga pa v razstavni paviljon, v katerem bi radi imeli svetovni muzej krasa. 

Komentarjev 5
  • francelj 13:11 02.oktober 2013.

    Ja seveda. V Sloveniji rdeči nacionalsocialisti tako kradejo, da ga ni dogodka ali dejavnosti, ki bi imel plus. Še igralnice imajo minus, tudi če bi našli kakšno naftno polje, bi imelo takoj minus. Kleptomanska republika Slovenija.

  • Matjaž Novak 12:35 02.oktober 2013.

    Ti pa možgane!!

  • fazko 11:56 02.oktober 2013.

    Velika pričakovanja malo uspeha malo dobička vsi mislijo da tisti ki pridejo pridejo z milijoni ampak marsikdo je šparal da si je plačal vstopnice in prenočišče za čas basketa so pa kar navijali cene tako gostinci kot vsi ostali