Od hude nesreče do bolnišnice

Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

V petek ob petih popoldne se je zgodila huda prometna nesreča. Na srečo je šlo samo za nazoren prikaz, kaj vse je potrebno postoriti in koga poklicati, če se tragedija dejansko zgodi.
Oglej si celoten članek

Osebni avto se je prevrnil na streho, policisti so ustrezno zavarovali kraj nesreče, pridrveli so gasilci in reševalci. Fantje iz gasilske brigade so ponesrečenca izrezali iz zmečkane pločevine, reševalci so pohiteli z nujno medicinsko pomočjo, možje v modrem so merili in popisovali.

Bistvena je hitrost in natančnost
Ob prihodu na kraj nesreče se je v prvi vrsti potrebno pogovoriti s ponesrečencem, ki v tem primeru pove, da ne čuti nog, iz česar reševalci sklepajo, da ima poškodovano hrbtenico. Premikati ga ne smejo. Na vrsto pridejo gasilci in začnejo razbijati šipe in pripravljati škarije za rezanje pločevine. Reševalci medtem ponesrečenca za silo oskrbijo in ga med čakanjem, da gasilci opravijo svoje, ves čas skrbno nadzorujejo.

Le slabih 15 minut pozneje ponesrečenca prenesejo na nosila, še enkrat preverijo, ali nima morda kakšnih hujših poškodb, ki jih prej, ko je bil v avtomobilu, niso opazili, in ga z reševalnim vozilom odpeljejo v bolnišnico. Policisti nadaljuje z ogledovanjem kraja nesreče, saj morajo odkriti točen vzrok tragedije. Gasilci nato pospravijo prizorišče nesreče, pometejo steklovino, z vpojnimi sredstvi posujejo madeže olja, razbitino avtomobila pa odpelje vlečna služba.

Simuilacijo prometne nesreče so pripravili na Gospodarskem razstavišču v okviru tradicionalne prireditve Auto Motor Show, kjer se varuhi reda in miru predstavljajo predvem v luči preventive, na ogled pa so postavili tudi vozila in pripomočke.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.