Slovenija
13 ogledov

Od hude nesreče do bolnišnice

1/2
Žurnal24 main
V petek ob petih popoldne se je zgodila huda prometna nesreča. Na srečo je šlo samo za nazoren prikaz, kaj vse je potrebno postoriti in koga poklicati, če se tragedija dejansko zgodi.

Osebni avto se je prevrnil na streho, policisti so ustrezno zavarovali kraj nesreče, pridrveli so gasilci in reševalci. Fantje iz gasilske brigade so ponesrečenca izrezali iz zmečkane pločevine, reševalci so pohiteli z nujno medicinsko pomočjo, možje v modrem so merili in popisovali.

Bistvena je hitrost in natančnost
Ob prihodu na kraj nesreče se je v prvi vrsti potrebno pogovoriti s ponesrečencem, ki v tem primeru pove, da ne čuti nog, iz česar reševalci sklepajo, da ima poškodovano hrbtenico. Premikati ga ne smejo. Na vrsto pridejo gasilci in začnejo razbijati šipe in pripravljati škarije za rezanje pločevine. Reševalci medtem ponesrečenca za silo oskrbijo in ga med čakanjem, da gasilci opravijo svoje, ves čas skrbno nadzorujejo.

Le slabih 15 minut pozneje ponesrečenca prenesejo na nosila, še enkrat preverijo, ali nima morda kakšnih hujših poškodb, ki jih prej, ko je bil v avtomobilu, niso opazili, in ga z reševalnim vozilom odpeljejo v bolnišnico. Policisti nadaljuje z ogledovanjem kraja nesreče, saj morajo odkriti točen vzrok tragedije. Gasilci nato pospravijo prizorišče nesreče, pometejo steklovino, z vpojnimi sredstvi posujejo madeže olja, razbitino avtomobila pa odpelje vlečna služba.

Simuilacijo prometne nesreče so pripravili na Gospodarskem razstavišču v okviru tradicionalne prireditve Auto Motor Show, kjer se varuhi reda in miru predstavljajo predvem v luči preventive, na ogled pa so postavili tudi vozila in pripomočke.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.