Od oglasov k mineštri

Foto: Suzana Kos slovenija 19.12.13. mojca stegovec, minestra, foto: suzana kos
Namesto sveže ekološko pridelane zelenjave prek spleta prodaja mineštre.
Oglej si celoten članek

"Dejansko ne kuham posebno rada, ampak me je za štedilnik postavil splet dogodkov," pravi Mojca Stegovec, primorska podjetnica, ki je marketinške vode zamenjala za spletno prodajo minešter. Skupaj z možem Petrom Bastjančičem, ki je sicer turistični vodnik, sta razmišljala o inovativnih podjetniških idejah, v katerih bi našla izziv in prebrodila krizne čase.

Sprva sta se nameravala lotiti prodaje zabojčkov ekološko pridelane dnevno sveže zelenjave. "Analizirala sva trg in ugotovila, da to ne bo šlo, saj ima veliko ljudi tukaj svoj vrt. Zato sva stopila korak naprej – svežo zelenjavo ponujava v obliki toplih obrokov, ki jih dostaviva na dom oziroma tja, kjer se dogovorimo za dostavo," dodaja.

Pomagata mama in tašča

Pridelke domačega vrta ali bližnjih sosedov skuhata po receptih starih non v jedi na žlico ter jih dostavljata po Obali; nad odzivom sta prijetno presenečena. "Pomagata tudi mama in tašča. Ravno zdajle peljem otroke v varstvo in grem po sladico, ki jo je spekla mama, nato pa razvozim naročeno. Včasih prideva domov lačna," smeje se pripoveduje nekdanja tržnica.

Tudi socialni čut

Ker bi rada stopila korak naprej, sta se zdaj odločila poskusiti še z manjšim lokalom v Kopru, kjer bi organizirala tudi tečaje zdrave kuhinje, različne kulinarične delavnice, denimo tajske in podobnih kuhinj. "Mož je veliko potoval po Aziji in je kuharski tečaj opravil tam. Rada bi se lotila organizacije dogodkov, povezanih s prehrano," razmišlja mama treh otrok (najstarejši je star 11, najmlajši pa štiri leta).

Njihov dan se začenja zgodaj, že ob 6. uri, konča pa pozno popoldne, ko se lotijo nakupa in priprave sestavin za enolončnico za prihodnji dan. Obroke je mogoče naročiti prek spleta ali mobilnega telefona.

"Če nam je kaj ostalo, smo dali socialno šibkim, ponujava tudi možnost subvencionirane mineštre, torej lahko nekdo, ki kupi obrok zase, doda tri evre in kupi mineštro za ljudi v stiski, ki jo dostaviva na Rdeči križ," še pripoveduje 37-letna podjetnica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.