Slovenija
124 ogledov

Od oglasov k mineštri

slovenija 19.12.13. mojca stegovec, minestra, foto: suzana kos Suzana Kos
Namesto sveže ekološko pridelane zelenjave prek spleta prodaja mineštre.

"Dejansko ne kuham posebno rada, ampak me je za štedilnik postavil splet dogodkov," pravi Mojca Stegovec, primorska podjetnica, ki je marketinške vode zamenjala za spletno prodajo minešter. Skupaj z možem Petrom Bastjančičem, ki je sicer turistični vodnik, sta razmišljala o inovativnih podjetniških idejah, v katerih bi našla izziv in prebrodila krizne čase.

Sprva sta se nameravala lotiti prodaje zabojčkov ekološko pridelane dnevno sveže zelenjave. "Analizirala sva trg in ugotovila, da to ne bo šlo, saj ima veliko ljudi tukaj svoj vrt. Zato sva stopila korak naprej – svežo zelenjavo ponujava v obliki toplih obrokov, ki jih dostaviva na dom oziroma tja, kjer se dogovorimo za dostavo," dodaja.

Pomagata mama in tašča

Pridelke domačega vrta ali bližnjih sosedov skuhata po receptih starih non v jedi na žlico ter jih dostavljata po Obali; nad odzivom sta prijetno presenečena. "Pomagata tudi mama in tašča. Ravno zdajle peljem otroke v varstvo in grem po sladico, ki jo je spekla mama, nato pa razvozim naročeno. Včasih prideva domov lačna," smeje se pripoveduje nekdanja tržnica.

Tudi socialni čut

Ker bi rada stopila korak naprej, sta se zdaj odločila poskusiti še z manjšim lokalom v Kopru, kjer bi organizirala tudi tečaje zdrave kuhinje, različne kulinarične delavnice, denimo tajske in podobnih kuhinj. "Mož je veliko potoval po Aziji in je kuharski tečaj opravil tam. Rada bi se lotila organizacije dogodkov, povezanih s prehrano," razmišlja mama treh otrok (najstarejši je star 11, najmlajši pa štiri leta).

Njihov dan se začenja zgodaj, že ob 6. uri, konča pa pozno popoldne, ko se lotijo nakupa in priprave sestavin za enolončnico za prihodnji dan. Obroke je mogoče naročiti prek spleta ali mobilnega telefona.

"Če nam je kaj ostalo, smo dali socialno šibkim, ponujava tudi možnost subvencionirane mineštre, torej lahko nekdo, ki kupi obrok zase, doda tri evre in kupi mineštro za ljudi v stiski, ki jo dostaviva na Rdeči križ," še pripoveduje 37-letna podjetnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.