Od Olimpije do nogometne sile

Foto: Žurnal24 novković goran boÅ¡tjan tacol
Slovenija bi, če se pošalimo, skoraj postala najbolj nezaželjena v Jaru.
Oglej si celoten članek

Pred več kot 20 leti smo imeli enega predstavnika med 18 klubi nekdanje jugoslovanske prve lige. O slovenskem nogometu se je govorilo podcenjevalno, tudi doma. V zadnjem desetletju pa se je naša reprezentanca uvrstila na dve svetovni prvenstvi in eno evropsko. S kančkom sreče bi se v sredo znašla celo med 16 najboljšimi na svetu. O čem takšnem pred 20 leti nismo upali niti sanjati.

Denar. Nihče ni Slovenije bolje promoviral v svetu kot naši nogometaši v zadnjih nekaj mesecih. Nogomet je pač najbolj priljubljena in konkurenčna igra na svetu, pa če nam je všeč ali ne. Po razširjenosti po svetu se lahko z nogometom kosa le atletika. Toda v atletiki je tudi statistično lažje uspeti, ker tekmujejo posamezniki. V nogometu pa je treba zbrati najmanj 20 kakovostnih igralcev in jih uigrati, kar je za zelo majhno državo še toliko večji zalogaj.

Zato je vsaka uvrstitev na elitno tekmovanje v nogometu izjemen uspeh in izjemna promocija. Zlasti tokrat. Če se pošalimo, je Slovenija skoraj postala najbolj nezaželena reprezentanca v Južni Afriki. Najprej smo izločili Ruse, tako da so prireditelji ostali brez dolarjev ruskih bogatašev. Nato smo skorajda odgnali domov ameriške navijače. Če bi zatresli mrežo ob lepi priložnosti v drugem polčasu, ko se je veliki John Terry moral z glavo metati po tleh, pa bi Južnoafriško republiko (Jar) zapustile brigade angleških navijačev. S funti vred.

Ni dvoma, Slovenija je zdaj nogometna sila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.