Od oprostitve do štirih let zapora

Foto: Nada Černič Cvetanovski
Foto: Nada Černič Cvetanovski
Miljenko Samardžić zaradi prevoza konoplje obsojen na 48 mesecev zapora.
Oglej si celoten članek

Krško sodišče je v Švici živečega Srba Miljenka Samardžića, ki je pred petimi leti s 110 kilogrami konoplje, skrite v dvojnem dnu njegovega kamiona, obtičal na mejnem prehodu Obrežje, v ponovljenem postopku spoznalo za krivega. Na prvem sojenju pred petimi leti, ki ga je Samardžić dočakal v priporu, je bil zaradi pomanjkanja dokazov oproščen.

Kriv

Po izreku oprostilne sodbe, na katero se je tožilstvo pritožilo, je Samardžić ves srečen odpotoval v Švico k družini. Višje sodišče je zadevo vrnilo v vnovično sojenje krškemu sodišču, ki pa se je zdaj lahko oprlo še na dokaze iz Bosne in Hercegovine. Tam je bil namreč na 15-letno zaporno kazen obsojen  vodja kriminalne združbe Mersudin Mešanović - Sudo, ki je organiziral prevoze  heroina in konoplje čez Slovenijo. Eden od njegovih šoferjev je bil tudi Samardžić z vzdevkom Gedža, ki je tovor oglja, "oplemenitenega" s 110 kilogrami konoplje, prevzel po tem, ko je nevarni prevoz zavrnil eden od njegovih vozniških kolegov.

Samardžića, ki se je oktobra lani na ponovljeno sojenje pripeljal iz Švice, so priprli, v priporu je dočakal pravnomočnost sodbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.