Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Od oprostitve do štirih let zapora

Miljenko Samardžić Nada Černič Cvetanovski
Miljenko Samardžić zaradi prevoza konoplje obsojen na 48 mesecev zapora.

Krško sodišče je v Švici živečega Srba Miljenka Samardžića, ki je pred petimi leti s 110 kilogrami konoplje, skrite v dvojnem dnu njegovega kamiona, obtičal na mejnem prehodu Obrežje, v ponovljenem postopku spoznalo za krivega. Na prvem sojenju pred petimi leti, ki ga je Samardžić dočakal v priporu, je bil zaradi pomanjkanja dokazov oproščen.

Kriv

Po izreku oprostilne sodbe, na katero se je tožilstvo pritožilo, je Samardžić ves srečen odpotoval v Švico k družini. Višje sodišče je zadevo vrnilo v vnovično sojenje krškemu sodišču, ki pa se je zdaj lahko oprlo še na dokaze iz Bosne in Hercegovine. Tam je bil namreč na 15-letno zaporno kazen obsojen  vodja kriminalne združbe Mersudin Mešanović - Sudo, ki je organiziral prevoze  heroina in konoplje čez Slovenijo. Eden od njegovih šoferjev je bil tudi Samardžić z vzdevkom Gedža, ki je tovor oglja, "oplemenitenega" s 110 kilogrami konoplje, prevzel po tem, ko je nevarni prevoz zavrnil eden od njegovih vozniških kolegov.

Samardžića, ki se je oktobra lani na ponovljeno sojenje pripeljal iz Švice, so priprli, v priporu je dočakal pravnomočnost sodbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.