Od šmihelskega lotka v proračun

Foto: Žurnal24 Srečnež iz Šmihela loto igra že 12 let po dvakrat na teden, zadnje leto in pol p
Dobitek. Davek, ki ga bo dobila novomeška občina, ne bo šel za kakšen poseben namen.
Oglej si celoten članek

Za skoraj slabih 250 tisoč evrov je od zadnjega žrebanja lota bogatejši nekdo iz novomeškega romskega naselja v Šmihelu, ki je zadel dobitno kombinacijo pri lotku. Od dobitka, ki je znašal slabih 300 tisoč evrov, je namreč treba odšteti 15 odstotkov davka, kar znese 44 tisoč evrov.

Medtem ko je srečni dobitnik povedal, da bo, ker jima z ženo nič ne manjka, denar v glavnem razdelil med svoje tri otroke, nas je zanimalo, kaj bodo s prilivom v proračun storili na mestni občni.

Dobitnik namreč upa, da bo občina vsaj del denarja, ki ga je dobila zaradi njegove srečne roke, namenila za omenjeno romsko naselje. A ne bo tako. “Ker gre za davek na dobitke od iger na srečo in ne za namenska sredstva, se bo omenjeni znesek od dobitka lotko zlil v integralni proračun Mestne občine Novo mesto,” nam je povedal župan Alojz Muhič.

Romi iz Šmihela so srečo svojega sokrajana proslavljali še isti večer, dobitnik pa jim je obljubil še večjo zabavo ob zvokih ansambla

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.