Slovenija
9 ogledov

Od šmihelskega lotka v proračun

Srečnež iz Šmihela loto igra že 12 let po dvakrat na teden, zadnje leto in pol p Žurnal24 main
Dobitek. Davek, ki ga bo dobila novomeška občina, ne bo šel za kakšen poseben namen.

Za skoraj slabih 250 tisoč evrov je od zadnjega žrebanja lota bogatejši nekdo iz novomeškega romskega naselja v Šmihelu, ki je zadel dobitno kombinacijo pri lotku. Od dobitka, ki je znašal slabih 300 tisoč evrov, je namreč treba odšteti 15 odstotkov davka, kar znese 44 tisoč evrov.

Medtem ko je srečni dobitnik povedal, da bo, ker jima z ženo nič ne manjka, denar v glavnem razdelil med svoje tri otroke, nas je zanimalo, kaj bodo s prilivom v proračun storili na mestni občni.

Dobitnik namreč upa, da bo občina vsaj del denarja, ki ga je dobila zaradi njegove srečne roke, namenila za omenjeno romsko naselje. A ne bo tako. “Ker gre za davek na dobitke od iger na srečo in ne za namenska sredstva, se bo omenjeni znesek od dobitka lotko zlil v integralni proračun Mestne občine Novo mesto,” nam je povedal župan Alojz Muhič.

Romi iz Šmihela so srečo svojega sokrajana proslavljali še isti večer, dobitnik pa jim je obljubil še večjo zabavo ob zvokih ansambla

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.