Od tu so nove okužbe pri nas

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenski kraji, kjer so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom.
Oglej si celoten članek

Včeraj je bilo v Sloveniji ob opravljenih 952 testih potrjenih osem okužb z novim koronavirusom, je sporočila vlada. Noben bolnik s covidom-19 včeraj ni umrl, enega so iz bolnišnice odpustili v domačo oskrbo. V bolnišnici pa se jih zdravi še šest, eden na intenzivni negi.

Po tri nove okužbe so v sredo potrdili v Ljubljani in pri tujih državljanih. Po ena okužba pa je bila potrjena še v Kopru in Krškem.

V zadnjih 14 dnevih, od 3. do vključno 16. junija, so v Sloveniji zabeležili 26 primerov okužbe z novim koronavirusom. Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v 13 primerih do okužbe najverjetneje prišlo v tujini. Z vnesenimi primeri pa je povezanih še deset okužb, medtem ko v preostalih treh primerih izvor okužbe ni znan.

Covid-19 Izjemno slabe novice o okužbah pri nas

Kot so zapisali na NIJZ, so z epidemiološkim poizvedovanjem ugotovili, da je v 13 primerih do okužbe najverjetneje prišlo v tujini, od tega pri šestih v BiH, treh v Srbiji, dveh v Rusiji ter po enem na Švedskem in ZDA. Na osnovi teh podatkov je epidemiološka služba za 113 tesnih rizičnih kontaktov odredila karanteno. Trenutno je v karanteni 86 oseb, pri čemer v to številko niso vštete karantene ob vstopu v državo.

Med v sredo potrjenimi okužbami je v štirih primerih šlo za okužbe, povezane z že znanimi primeri, v treh primerih je okužba vnesena iz BiH, v enem pa izvor okužbe ni znan.

Skupno so v Sloveniji doslej potrdili 1511 okužb z novim koronavirusom, 109 bolnikov s covidom-19 je umrlo.

Svet V Nemčiji moralo v karanteno 7000 ljudi

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:01 18. Junij 2020.

    ma dejte meje zaprt pa pika

  • 18:18 18. Junij 2020.

    Če ministra izjavita , da je izvor okužbe neznan pomeeni , da je ali iz Hrvaške ali Italije !

  • 17:30 18. Junij 2020.

    Uvesti karanteno za ljudi ki pridejo v Slovenijo čez mejo iz držav kjer so še novi primeri in bo mir.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.