Odhaja k Batagelju

Foto: Žurnal24 Igor Blažina bo po novem polovico delovnega časa kot pomočnik direktorja v Turiz
Igor Blažina. Direktor območne GZS bo pomočnik direktorja Turizma Kras.
Oglej si celoten članek

“Res je, deloma zapuščam Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS) in odhajam v Postojnsko jamo,” je Igor Blažina potrdil našo informacijo, da ga v Turizmu Kras čaka novo delovno mesto. Blažina tako ne bo več vodil Zbornice za poslovanje z nepremičninami pri GZS, do junija prihodnje leto, ko se mu izteče mandat, pa ostaja direktor postojnske območne gospodarske zbornice.

Projekt Intech-les
Konzorcij. 14 notranjskih in drugih družb se je povezalo v razvojni center interdisciplinarnih tehnologij in izdelkov na področju lesarstva. S projektom kandidirajo na razpisu ministrstva za gospodarstvo. Če bo izbran, bi regija z njim lahko dosegla razvojni preboj, je prepričan Igor Blažina.

Na vprašanje, s čim se bo ukvarjal v Turizmu Kras, odgovarja, da bo pomagal udejanjiti vizijo in ambicijo novega lastnika in direktorja Marjana Batagelja o vrnitvi Postojnske jame na pota stare slave. “Formalno bom pomočnik glavnega direktorja za razvoj.”

“Ni bilo dogovorjeno”
Blažina zavrača namigovanja, da je bila ponudba že vnaprej dogovorjena. “Nič ni bilo dogovorjeno. Glede na razplet se je Marjan Batagelj odločil, da me povabi v svojo ekipo in jaz sem njegovo povabilo sprejel.”

Spomnimo, da je bil Blažina v času prodajanja Turizma Kras zelo aktiven v prizadevanjih, da bi Postojnska jama ostala v domačih rokah. Bil je tudi pobudnik konzorcija lokalnega gospodarstva in prebivalstva za nakup jame. Kot se je pokazalo, je bil podobni ideji javno-zasebnega partnerstva naklonjen tudi Batagelj, saj je 25,1-odstotni delež Turizma Kras prodal družbi Postojnska jama, ki je v lasti Občine Postojna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.